EPLAN Cloud Support

FAQs EPLAN eSTOCK

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

EPLAN eSTOCK

EPLAN eSTOCK is software in de cloud die wordt gebruikt voor het beheer van EPLAN-artikelgegevens.

Artikelgegevens kunnen vanuit EPLAN Platform 2023 worden geüpload naar eSTOCK. Via een internetbrowser kunt u de artikelgegevens in eSTOCK bekijken, bewerken en delen met andere gebruikers. EPLAN Platform 2023 kan op zijn beurt verbinding maken met de artikelgegevens in eSTOCK en deze gegevens gebruiken.

Gebruikers die zijn geregistreerd op www.eplan.com kunnen eSTOCK gebruiken via een internetbrowser. Om de artikelgegevens in EPLAN-projecten te kunnen gebruiken, is een abonnementslicentie van EPLAN Platform 2023 vereist.

Vraag de beheerder van uw EPLAN-organisatie om u een rol toe te wijzen als u EPLAN eSTOCK niet op het dashboard kunt zien.

Een collectie vertegenwoordigt in eSTOCK een subset van alle artikelen in eSTOCK die de gebruiker individueel kan samenstellen. Een collectie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om aan gebruikers alleen artikelen te beschikbaar te stellen die voor een specifieke klant of afdeling zijn gemaakt. Gebruikers van EPLAN Platform maken altijd verbinding met een collectie in eSTOCK.

Maak een collectie met alle artikelen als u geen subset wilt maken.

Om artikelgegevens met andere gebruikers te delen, moet u collecties vrijgeven in eSTOCK.

Alle gebruikers in uw organisatie die een rol hebben voor eSTOCK, kunnen de vrijgegeven collecties zien.

Alle eSTOCK-gebruikers in de organisatie met de rol "Designer" kunnen artikelen zien met de status "Concept". De rol "User" kan alleen vrijgegeven artikelen zien.

De grafische bewerking van macro's vindt plaats in EPLAN Platform, niet in eSTOCK. Maak een macro in EPLAN Platform en sla deze op als een bestand. In eSTOCK kunt u macrobestanden aan een artikel koppelen.

Nee, uw vorige artikeldatabank blijft ongewijzigd wanneer u eSTOCK gebruikt. Zet de gegevensbron terug op de gebruikelijke waarde en werk aan uw artikelgegevens zoals u gewend bent.

Let op: de documenten, macro's en afbeeldingen die bij het artikel horen, worden gedownload wanneer verbinding wordt gemaakt met eSTOCK en hierdoor kunnen bestaande documenten worden overschreven.