EPLAN Cloud Support

FAQs EPLAN eBUILD

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

EPLAN eBUILD

EPLAN eBUILD is de commerciële cloudgebaseerde oplossing voor geautomatiseerde engineering met het EPLAN platform. Met EPLAN eBUILD kunnen schakelschema's (elektrotechniek, fluidtechniek en gebouwautomatisering) in het EPLAN platform met één druk op de knop worden gegenereerd. EPLAN eBUILD bestaat uit een ‘Project Builder’, die ook is opgenomen in de gratis oplossing EPLAN eBUILD Free, en de ‘Designer’ met behulp van eigen, gepersonaliseerde bibliotheken.

Klanten uit Duitsland kunnen EPLAN eBUILD rechtstreeks bestellen via de webshop op eplan.com. eBUILD is via dezelfde distributiekanalen verkrijgbaar als alle andere EPLAN oplossingen.

Voor het gebruik van EPLAN eBUILD hebt u EPLAN Electric P8, EPLAN Fluid of EPLAN Pro Panel (alleen 2D-schakelschema-generatie) nodig in versie 2.8 met hotfix 3 of hoger. Op dezelfde manier is een installatie van de connectoren vereist bij versies lager dan 2.9. Bovendien is voor het werken met eBUILD een internetverbinding nodig.

EPLAN eBUILD maakt gebruik van hetzelfde softwaremechanisme voor het automatisch genereren van schakelschema's als EPLAN eBUILD Free. Schakelschema's worden gegenereerd in een door de gebruiker geselecteerd project dat zich binnen het projectbeheer van het EPLAN platform bevindt. Dit kan een lokale opslaglocatie van de gebruiker zijn of een opslaglocatie in de netwerkinfrastructuur van deze gebruiker. eBUILD slaat geen schakelschema's in de EPLAN Cloud op. Alleen de gebruiker bepaalt wie binnen zijn EPLAN projectbeheer toegang heeft tot projectgegevens.

Schakelschema's worden altijd binnen uw lokale EPLAN installatie aangemaakt. Zo heeft alleen u toegang tot de met EPLAN eBUILD gegenereerde schakelschema's. Als u bijvoorbeeld in de zin van de samenwerking van verschillende afdelingen projectgegevens via de EPLAN Cloud beschikbaar wilt stellen, kunt u hiervoor de oplossing EPLAN eVIEW gebruiken.

Ja, alle met EPLAN Cogineer aangemaakte bibliotheken staan ook na een overstap op EPLAN eBUILD ter beschikking. Hiervoor hoeft u alleen maar elke bibliotheek in Cogineer één keer naar uw organisatie te uploaden en daar aan de gebruikers ter beschikking te stellen. Vervolgens kan de bibliotheek verder worden gebruikt in zowel de Designer als de Project Builder in eBUILD.

Neem contact op met uw account manager voor alle vragen over de overstap van EPLAN Cogineer naar EPLAN eBUILD of stuur uw verzoek rechtstreeks naar sales@eplan.nl. Zij helpen u graag verder.