EPLAN Cloud Support

FAQs EPLAN eBUILD Free

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

EPLAN eBUILD Free

EPLAN eBUILD Free biedt u voorgedefinieerde bibliotheken en een configurator waarmee u delen van schakelschemaprojecten in EPLAN handig met één druk op de knop genereert. Daarbij genereert EPLAN eBUILD Free altijd in een native EPLAN project, zodat een handmatige bewerking van schakelschema's (ETO = Engineering to Order) naast de geautomatiseerde stroomschemaplanning (CTO = Configure to Order) in een project mogelijk is. Door het klaarzetten van kant-en-klare macrobibliotheken in de nieuwe EPLAN Cloud-omgeving is de gebruiker van EPLAN eBUILD Free vanaf het begin al productief. Het is niet nodig om bouwdozen of regelsystemen aan te maken.

In de eerste stap is EPLAN eBUILD Free bedoeld voor alle gebruikers van EPLAN Electric P8 en EPLAN Fluid. EBUILD Free is een universeel gereedschap om automatisch schakelschema's te genereren, ongeacht of het om taken gaat die voortvloeien uit een nieuwe planning of uit onderhoud. Zo kunnen ook deeltaken voor elektroconstructeurs met eBUILD Free automatisch worden uitgevoerd.

Systeemvereisten: Voor het gebruik van EPLAN eBUILD Free is de aanwezigheid van een installatie van EPLAN Electric P8 of EPLAN Fluid vereist, elk in versie 2.8 met hotfix 3 of hoger. Het gebruik van eBUILD Free is niet mogelijk in een internetbrowser. Alleen door het openen van de EPLAN Cloud-omgeving in EPLAN is het gebruik van eBUILD Free mogelijk (hulpprogramma EPLAN ePULSE).

Op www.eplan.com voert u het zelfregistratieproces uit. Gebruik voor uw registratie uw zakelijke e-mailadres. Vervolgens ontvangt u per e-mail een uitnodigingsmail met meer informatie over het gebruik van EPLAN eBUILD Free.

EPLAN eBUILD Free is momenteel alleen beschikbaar in het EPLAN platform (zie systeemvereisten).

Nee, het gebruik van EPLAN eBUILD Free is niet gekoppeld aan contractvoorwaarden.

Nee, EPLAN eBUILD Free kan gratis worden gebruikt en er zijn geen verplichtingen.

Nee, het gebruik van EPLAN eBUILD Free is niet beperkt in de tijd.

Gedeeltelijk kunnen in EPLAN eBUILD Free geleverde bibliotheken lokaal worden gedownload en in de commerciële volledige versie EPLAN eBUILD weer naar de desbetreffende organisatie geüpload. Vervolgens kan deze bibliotheekinhoud in de Designer afzonderlijk worden aangepast of voor het automatisch aanmaken van schakelschema's met EPLAN eBUILD gebruikt. U herkent deze downloadbare bibliotheken aan de desbetreffende downloadlink onderaan in de bibliotheekinformatie.

Schakelschema's worden altijd binnen uw lokale EPLAN installatie aangemaakt. Zo heeft u alleen toegang tot de EPLAN eBUILD Free gegenereerde schakelschema's. eBUILD Free slaat geen projectgegevens op in de EPLAN Cloud.

Stuur eventuele feedback, vragen en suggesties per e-mail naar ebuild@eplan.de.