EPLAN Cloud Support

FAQs EPLAN eVIEW Free

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

EPLAN eVIEW Free

Om EPLAN eVIEW Free in het EPLAN platform te kunnen gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Het EPLAN platform in versie 2.9 met Service Pack 1 of hoger
  • De bijbehorende connector voor EPLAN eVIEW 2.8 (alleen vereist bij EPLAN Platform 2.8)
  • De bijbehorende taalpakketten

Om EPLAN eVIEW Free in de browser te kunnen gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Google Chrome, Apple Safari of Mozilla Firefox

Houd er rekening mee dat de functionaliteit van EPLAN eVIEW Free in het EPLAN platform ook afhankelijk is van uw geïnstalleerde versie.

Een gedetailleerde lijst met systeemvereisten vindt u in het EPLAN informatieportal.

De geplande onderhoudswerkzaamheden en de actuele status van de dienst zijn te vinden op de website van het Trust Center van eplan.com.

Health dashboard

Als u het project niet kunt zien, dan heeft u geen toegang. Zorg ervoor dat het project met u is gedeeld.

Als het project wel wordt weergegeven, maar de weergave niet volledig is, is het mogelijk geüpload met een oudere versie van het EPLAN platform. Installeer ten minste versie 2.8 met hotfix 2 en bijbehorende connectoren en taalpakketten. Upload vervolgens het project opnieuw.

Als u na het aanmelden op EPLAN Cloud.com niet naar het dashboard wordt doorgestuurd, zijn de cookies van derden waarschijnlijk geblokkeerd in de instellingen van de browser. Schakel de cookies van derden in de instellingen van de browser in.

Alle versies worden met terugwerkende kracht ondersteund tot het EPLAN Platform versie 1.8.

Informatie over EPLAN eVIEW vindt u in ons informatieportaal.

Mocht u meer ondersteuning nodig hebben, neem dan contact op met onze Global Support.

Indien u wensen hebt wat uitbreidingen betreft, is ons productmanagement beschikbaar op eview@eplan.de .

Om commentaar in het project op te nemen, staan u de Redlining en Greenlining ter beschikking. Met Redlinings kunt u wijzigingsverzoeken in het project opnemen, hierop commentaar geven en aan projectdeelnemers doorgeven via de geïntegreerde statusworkflow. Redlinings zijn zichtbaar in de browser en het EPLAN platform.

Met Greenlinings kunt u uw voortgang van uw werk aangeven. Greenlinings kunnen noch worden becommentarieerd, noch weergegeven in het EPLAN platform.

De functionaliteit van EPLAN eVIEW Free in de browser verschilt van die in het EPLAN platform. Dit is te wijten aan de specifieke behoeften die voortvloeien uit de verschillende taken in de workflow. De ontwerper die met het EPLAN platform werkt, heeft andere functionaliteiten nodig dan medewerkers uit een ander vakgebied.

Binnen het EPLAN platform kunt u projecten in EPLAN eVIEW Free uploaden, delen en Redlinings bekijken.

In de browser kunt u project-backups in EPLAN eVIEW uploaden, bekijken, delen en opmerkingen in de vorm van Redlinings en Greenlinings opnemen.

Om een project met een andere gebruiker te kunnen delen, moet deze aan uw organisatie worden toegevoegd. Stuur een uitnodiging via gebruikersbeheer naar de betreffende gebruiker. Zodra de gebruiker de uitnodiging heeft bevestigd en deel uitmaakt van uw organisatie, kunt u het betreffende project met hem delen.

Meer informatie vindt u in het EPLAN informatieportal.

Om uw gegevenssoevereiniteit te garanderen, is in EPLAN eVIEW momenteel geen afdrukfunctie beschikbaar. Als u toch op een klassieke papieren documentatie bent aangewezen, kunt u de bekende mogelijkheden van het EPLAN platform gebruiken.

Met de introductie van de app EPLAN eMANAGE is het uploaden van projecten in EPLAN eVIEW en EPLAN eVIEW AR aangepast. Omdat eMANAGE is gekoppeld aan eVIEW / eVIEW AR, kunt u nu ook in eVIEW / eVIEW AR een ZW1 back-up bestand uploaden. Voor eVIEW / eVIEW AR zelf wordt nog steeds alleen een beveiligde afbeelding van het project gebruikt, die vanuit eMANAGE automatisch wordt gemaakt, zie ook EPLAN Help.

Als u een ZW1 back-up bestand via het EPLAN-platform in EPLAN eVIEW / EPLAN eVIEW AR toevoegt, wordt parallel een ZW1 back-up bestand in EPLAN eMANAGE geüpload en wordt een afbeelding van dit bestand beschikbaar gesteld voor eVIEW / eVIEW AR-gebruikers. Zo kan de gebruiker de functionaliteit van eVIEW / eVIEW AR gebruiken, maar kan hij geen directe wijzigingen aanbrengen in het ZW1 back-up bestand. Voor het beheren en bijwerken van het ZW1 back-up bestand is eMANAGE beschikbaar.

Nee, gebruikers van EPLAN eVIEW en EPLAN eVIEW AR hebben geen directe toegang tot uw ZW1 back-up bestand. Alleen gebruikers die via EPLAN eMANAGE toegang hebben tot het project hebben toegang tot het ZW1 back-up bestand.

Om EPLAN eVIEW AR te kunnen gebruiken, hebt u het volgende nodig:

Om een QR-code te kunnen scannen en het virtuele artikel te bekijken, hebt u het volgende nodig:

• Mobiele eindapparaat met camerafunctie (aanbevolen displaygrootte: Vanaf 8 inch)
  • De Vuforia View app
  • EPLAN ID